Vad kostar en VPN tunnel?

Till att börja med så köper man inte bara en VPN tunnel i sig, utan man köper en tjänst som NordVPN där du får tillgång till VPN-tunnlar som tjänsten har i sitt nätverk. Genom att köpa tjänsten, får du nu till gång till massa olika VPN-servers runt om i världen.

Ofta kostar en tjänst i runda slängar 500 kr för 12 månader, och cirka 1000 kr för 3 år. Detta beror på att de flesta VPN-Tunnel tjänsterna ger en högre rabatt på längre prenumerationer.

Vad står VPN för?

VPN är bara en förkortning på ordet Virtuellt Privat Nätverk, och är själva nätverket av massa servers som du kan tunnla dig igenom. När du använder en VPN-tunnel så kommer all din data krypteras när den går igenom servern, och du kan nu vara säker på att ingen kommer åt din data.

Vilka tjänster finns det på marknaden?

Det finns ett mycket stort antal VPN tjänster på marknaden, men några av de mer populära är NordVPN, ExpressVPN, RusVPN och StrongVPN. Alla dessa tjänster fungerar väldigt bra för att kolla på IPTV, nedladdning och för Netflix. Är du sugen på att jämföra olika VPN tjänster, så har sidan VPNS.se en stor artikel där dem jämför VPN tjänster.

Vilka enheter kan jag ha en VPN på?

Det flesta VPN tjänsterna har stöd för alla enheter, och för mobil och dator har alla program för. Det spelar ingen som helst roll om du vill använda iphone eller Android, eller för den delen PC eller MAC om du vill använda en VPN från VPNS.se.

Vad använder man en VPN till?

Ett utav det vanligaste skälen till att man köper sig en VPN, är för att ens information inte ska säljas vidare. Varje gång du söker på något, finns det också någon som är intresserad av vad du har sökt på. Låt oss säga att du är på BB och ska föda barn, och barnmorskan ger dig lustgas vilket dem brukar göra. Då kanske din partner söker i mobilen på lustgas, för att den vill veta vad som händer när man tar lustgas. Du kan nu vara säker på att denna sökinformation kommer att säljas vidare till en annonsör.