Elektronisk cigarett

En enhet utvecklad med högteknologi kan bli ännu ett vapen för människor som vill sluta röka. Den elektroniska cigaretten fungerar på samma sätt som nikotinplåster och tuggummi, som gradvis levererar ämnet till rökaren.

Den största skillnaden i den elektroniska cigaretten från andra produkter är simuleringen av rökningen, det vill säga samma känsla utan att orsaka skada och det kan till och med hjälpa människor att släppa missbruk. Enheten håller användaren fri från giftiga och cancerframkallande ämnen som kadmium, arsenik och många andra.

Denna nyhet är redan till salu i sju länder och består av en rökfri cigarett, den avger rök, men från ånga. Apparaten innehåller en vätska bestående av ren nikotin, denna lösning upphettas av en elektrisk krets och blir till ånga, som sväljs av rökaren.

Sådan ånga innehåller bara vatten och nikotin, så den elektroniska cigaretten minskar risken för cancer. Teoretiskt nikotin orsakar inte cancer, men det är ämnet som får användaren att bli beroende, och i den här nya cigaretten finns den i proportioner som motsvarar 20 traditionella https://vape.se cigaretter.

Apparatens struktur:

Strömknapp: genom att trycka på den här knappen aktiveras processen.

Batteri: Det är uppladdningsbart, det vill säga rökaren kan få laddning från ett vanligt uttag.

Förångningskammare: innehåller ett elektriskt motstånd och ett mikrochip som styr processen. Det är i denna ångkammare att förångningen av den kemiska lösningen kommer att inträffa.

Patron: i denna del av cigaretten kommer att lagras ånga som innehåller nikotin. Men ejuice så som Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan har inget nikotin, och kan rökas av alla ändå!

Munstycke: det är hålet genom vilket ångan kommer att passera.

Verksamhet:

Tändning: användaren trycker på knappen (ON-off) och det elektriska motståndet aktiveras för att värma förångningskammaren.

Svälja: när rökaren tar genom munstycket, ger styrenheten chip ordning mot motståndet och det ökar temperaturen.

Rök: med intensiv värme passerar den kemiska lösningen in i ångtillståndet, det här är rikt på nikotin som kommer ut från cigarettens spets och sugs av rökaren.

Enligt tillverkarna har den elektroniska cigaretten fördelen att inte påverka människor som är runt (passiva rökare) och kan fortfarande användas på Rökfria platser. Vill du ha mera information ska du gå in på en butik som Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se. Eller så ringer du upp myndigheter och frågar dem om ecigaretter!

Det är giltigt att komma ihåg att brinnande tobak aldrig kommer att vara säker, men det är möjligt att skapa alternativ för att leverera nikotin till rökaren. Det bästa sättet att undvika sjukdomar som kommer från cigaretter är: sluta röka.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.